Programe

În cadrul centrului de consiliere se oferă asistență specializată persoanelor care solicită servicii de consiliere socială, juridică și de consiliere psihologică / psihoterapie; prin intermediul centrului de consiliere se face și evaluarea persoanelor care solicită găzduirea în centrul de recuperare.
Află mai multe
Adăpostul oferă servicii speciale și măsuri de siguranță. Principiul care stă la baza muncii noastre cu femeile abuzate este angajamentul puternic pentru susținerea drepturilor femeii și susținerea lor pentru a putea duce o viață independentă și demnă. Adăpostul are un rol vital în combaterea violenței împotriva femeilor. Funcțiile lui depășesc nivelul de a oferi doar un adăpost și un loc sigur.
Află mai multe
Profesioniştii care lucrează cu femeile şi copiii victime ale violenţei, trebuie să cunoască faptul că violenţa în familie nu este o infracțiune însă anumite acțiuni (lovirile, hărțuirea, violul marital, etc) sunt. Așadar, ei să ştie cum să răspundă şi să furnizeze sprijinul potrivit fiecărei situații. Formarea în cunoașterea aspectelor violenței în familie ar trebui să fie parte integrantă în formarea universitară și nu curs facultativ din pregătirea şi specializarea fiecărui grup de profesioniști care prin munca lor se ocupă cu femei și copii abuzați.
Află mai multe
Asociația Solwodi susține în mod constant sesiuni de informare în rândul tinerilor, în diverse licee de pe teritoriul României. Aceste acțiuni au ca scop pregătirea viitoarelor generații pentru provocările lumii adulte, astfel încât să diferențieze relațiile sănătoase de cele abuzive, să recunoască semnele diferitelor forme de violență ce îi pot afecta în mod direct ori pe cei din jur și să cunoască modalitățile prin care se pot feri de acestea sau le pot depăși.
Află mai multe